BLOG

5 idei pentru amenajarea camerei copilului tău

Mobilier comandă – 5 idei de amenajare pentru camera copilului tău. Care sunt aspectele de care trebuie să ții cont?

Rolul amenajării interioare

Spațiul în care locuim este cel pe care putem să îl alegem după bunul plac și de altfel, să îl amenajăm exact cum ne dorim. Acest lucru trebuie realizat în funcție de preferințe, în așa fel încât să arate plăcut, să ne ofere o stare bună și să fie cât se poate de funcțional. Pentru a îndeplini toate aceste condiții este de preferat să alegi mobilierul customizat, care să se plieze cât mai bine pe spațiul de care dispui și să corespundă așteptărilor tale.

Fiecare încăpere a casei este importantă, având rolul ei specific, motiv pentru care este necesar să ne gândim mai mult înainte de a lua o decizie în privința stilului pe care vrem să îl utilizam, a materialelor și culorilor, care de asemenea pot schimba complet atmosfera unei locuințe.

Atunci când o zi este grea și vrei să te relaxezi, sau din contră ai parte de o zi minunată, în care apar realizări pe orice plan și vrei să sărbătorești, primul loc la care te gândești este chiar locuința ta. Confortul și liniștea de care ai nevoie trebuie întotdeauna să se găsescă în acel loc pe care îl numim adesea “acasă”.

Aici ne întâlnim cu cei dragi sau petrecem timp singuri, în intimitate, stand cu gândurile noastre și reflectând asupra lor, motiv pentru care ambianța este necesar să fie una care să te încânte, să transmită căldură.

    Mici trucuri de amenajare pentru camera copilului

    Amenajarea camerei în funcție de spațiu

Camera copilului, pe cât de ușor pare a fi de aranjat, pe atât de multe probleme creează. În funcție de spațiul de care dispui, poți amenaja un dormit al copilului și o camera separată în care să poată face temele și să se joace atunci când are timp liber. Însă dacă spațiul tău este insuficient, vei fi nevoit să îmbini într-un fel aceste doua încăperi în una singura, și atunci devine situația mai dificilă. Pentru a avea cât mai mult loc, este recomandat să faci mobila pe comandă pentru a se încadra perfect și a oferi strictul necesar.

Culorile clasice nu sunt cele mai indicate

Părinții tind adesea să aleagă stilul și culorile acestei camere în funcție de sexul copilului, atribuind culoare albastră pentru băieți și roz sau lila pentru fete, fiind unul din motivele pentru care camera copiilor este reamenajată cel mai des. Copiii cresc repede și încep să aibă preferințele lor care de cele mai mult ori nu coincid cu ale noastre. Pe măsură ce personalitatea lor se formează, doleanțele își spun cuvântul, astfel încât ei vor să se exprime în moduri diverse, inclusiv prin ceea ce transmite locul în care își petrec mare parte din timp.

Astfel, atunci când ai un copil, este de preferat să renunți la ideea de roz sau albastru, care este posibil să nu se potrivescă și când acesta va mai crește.

Alegerea nuanțelor, un pas important în amenajare

În plus, culorile trebuie alese în funcție de ambianța dorită, de ce vrei să redea încaperea respectivă. Nuanțele de culori calde sunt cele care oferă o stare afectivă pozitivă, iar cele reci, oferă senzație de relaxare și liniște. Albastrul, de exemplu, este cunoscut pentru efectul său de stimulare a creativității, însă petrecerea unui timp îndelungat într-o astfel de încăpere poate determina apariția unei stări de tristețe.

Rozul reduce stările anxioase, fiind un alt motiv pentru care părinții tind spre această culoare în camera copilului, îmsă trebuie luată în considerarea posibilitatea unei reamenajări atunci când copilul va crește și va vrea să ia decizii singur în privința camerei sale.

Dacă mobilierul pe care vrei să îl incluzi în dormitor nu există în culorile preferate de tine sau de copilul tău, ori nu se încadrează ca dimensiuni, ai posibilitatea de a face o mobilă customizată pentru care vei putea alege fiecare detaliu.

   Decorarea corespunzătoare a camerei

Indicat este să optăm pentru o amenajare plăcută, relaxantă, care să poată fi apreciată la orice vârstă sau pe care să o poți adapta cu ușurință. Problema în cauză are o rezolvare simplă. Alege păstrarea pereților albi sau în tonuri deschise, pale, iar obiectele de mobilier în culori neutre, și decorațiunile în culorile care ți se par cele mai potrivite. În acest fel, îți va fi mult mai ușor să schimbi aspectul camerei, prin schimbarea decorului, nu a întregii încăperi.

Tapetul – un element util și de efect

Dacă dorești să transmiți mai mult și să fie mai interesantă camera copilului tău, în special pentru acesta, poți opta pentru un tapet foto specific pe care îl găsești în modele variate. Cele mai interesante și în vogă modele sunt acelea în culori pastelate, cu diverse animale, peisaje, toate fiind animate și transmițând o poveste.

MANAGEMENT DE PROIECT

Dacă aveți nevoie de încadrare în timp, buget și designul agreate, prin serviciul managementului de proiect ne ocupăm de fiecare detaliu al colaborării noastre și comunicăm constant cu dumneavoastră. Confortul ridicat de care vă bucurați alături de noi se datorează nu doar expertizei noastre în gestionarea proiectelor, ci și diversității materialelor pe care vi le punem la dispoziție.

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Create your first navigation menu here
Shopping cart
Start typing to see posts you are looking for.
Shop
Wishlist
0 items Cart
My account